Agenda

Verkeerde Afslag (een theaterwandeling over keuzes in tijden van oorlog)

Verkeerde Afslag (een theaterwandeling over keuzes in tijden van oorlog)
Wanneer
Donderdag 28 september '17 20:00Vrijdag 29 september '17 20:00Zaterdag 30 september '17 20:00

Naar schatting twintig tot vijfentwintigduizend Nederlandse jongens meldden zich tijdens de Tweede Wereldoorlog aan bij de Waffen-SS. Meestal door hang naar avontuur, soms ook gedreven door politieke idealen. Of ze werden erin geluisd. Met mooie praatjes over sport en de belofte een stuk landbouwgrond te krijgen. Ook Hendrik uit Berghem sloot zich aan. Waarom? Hij heeft het achteraf niet kunnen vertellen, want sneuvelde in 1943 -22 jaar oud- tijdens een veldslag in Oekraïne.

Jarenlang wierp dit alles een smet op zijn directe familie. Totdat zijn jongste broer en een paar neven en een nicht in Oekraïne op zoek gingen. Van deze zoektocht is door filmmaker Frank van Osch een tv-documentaire gemaakt, onder meer uitgezonden door Omroep Brabant en TV Berghem. En nu is er een toneelstuk, een theaterwandeling. De toeschouwers zullen ook op zoek gaan: naar de motieven van Hendrik, die jarenlang is doodgezwegen.

Praktische informatie

‘Verkeerde Afslag' (een theaterwandeling over keuzes in tijden van oorlog) is een project van Speelgroep Hoessenbosch, regisseur Marieke Moors en tekstschrijver Sjef Smid. Eerder maakten zij met ‘De Zwarte Ruiter’ (2009) en ‘Saldaote’ (2012) ook vormen van wandeltheater vanuit regionale gebeurtenissen.

Vanwege het intieme karakter van ‘Verkeerde afslag’ zal er per keer slechts toegang zijn voor maximaal honderd toeschouwers. Online reserveren is dus noodzakelijk. Dat kan via deze website.


Er zijn op verzoek extra kaarten beschikbaar voor mensen die slecht ter been zijn. Je loopt de wandeling niet mee maar je bent wel aanwezig bij de voorstelling in het theater. Je betaalt hiervoor de helft van een gewoon kaartje omdat je ook niet alles meebeleeft.