Agenda

Agnes B. (muziektheater door theatergroep BLUV)

Agnes B. (muziektheater door theatergroep BLUV)
Wanneer
Zaterdag 23 september '17 20:00


Theatergroep BLUV trok in 2016 met de muzikale voorstelling Agnes B. langs verschillende openluchttheaters en –locaties in Nederland. Wegens succes beleeft het theaterstuk in 2017 haar reprise. Op 23 september doet TG BLUV openluchttheater Hoessenbosch in Berghem aan.
De regie is in handen van Harold Schraven. De vaste cast werkt per locatie samen met lokale jeugdspelers en muzikanten.


Tolerantie, normen en waarden
Agnes B., van toneelschrijver Franz Xaver Kroetz, begint als een sprookje. De arme Agnes Bernauer ontmoet op een bal een rijke fabrikantenzoon, Albrecht. Zij worden verliefd en al snel treedt ze met hem in het huwelijk. Een ‘moetje’, want Agnes is zwanger. Het sprookje verandert al snel in keiharde werkelijkheid, waarin tegenstellingen tussen arm en rijk zich scherp aftekenen.
Gedreven door medelijden en mededogen groeit Agnes uit tot een voorvechtster van gelijke rechten voor armen en onderdrukten. Maar willen die armen dat wel? En hoe reageren mensen die jarenlang onderdrukt zijn op het moment dat iemand hen hulp biedt? Een aangrijpende en ontroerende muzikale voorstelling over tolerantie, tegenstellingen, liefde, normen en waarden.


Minimale middelen, maximale zeggingskracht
Theatergroep BLUV maakt kwaliteitsvoorstellingen waarmee het publiek wordt ontroerd, vermaakt en aan het denken gezet. Verhalend/vertellend theater waarin muziek een belangrijke rol speelt, in een repertoire dat andere amateurclubs doorgaans niet aandurven. BLUV gebruikt minimale middelen, met maximale zeggingskracht.